Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Kedves Szücs József! A magam részéről előre is köszönöm a kritikát, amit kulturáltan megfogalmaz. Szerintem az a probléma, hogy addig jutnak el az emberek, hogy valami tetszik, vagy nem tetszik. Ami egyik embernek nem tetszik, az még lehet értékes, tiszta, jó előadás, csak az borzasztó, amikor hamis, rossz ritmusu, sok esetben hibás szövegű dalok alá odairják, hogy gyönyörű előadás. Minden véleménynek vannak objektiv és szubjektiv elemei, és az lenne a jó, ha valaki le merné irni, hogy igen ez most egy kicsit nem olyan, mint amit megszoktunk esetleg egy régi előadótól, de azért nekem ő marad a kedvencem. Nem szeretném ezt a témát tovább folytatni, jobb dologgal is tölthetnénk az időnket, azt hiszem akik páran ide irtak, irtunk, a lényeget elmondtuk Mindenkinek köszönöm ebben a témában a megnyilvánuláűsát, és amennyiben erre mód van, holnap ezt a hirt törölni fogom, foglalkozzunk a dallal, a nótával, hiszen azért jöttünk össze. Szeretettel Magda a klubvezető

Válasz

szűcs józsef üzente 14 éve

Egyet értek a klubvezető véleményével abban,hogy kulturáltan kell megfogalmazni avéleményt,de az igazat fogom leírni a jövőben is .Én az elő adótól is elvárom az önkritikát

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Tisztelt Művész Úr!
Nagyra becsülöm előadóművészetét és metaforikusan bölcs meglátását, és örülök, hogy hozzászólt. Úgy vélem, szükség volna arra, hogy szakmabeliek és műkedvelők egyaránt nyilvánítsanak véleményt, eltérően a kialakult gyakorlattól: gyakori jelenség, hogy még a hivatásos énekesek is miközben egymás előtt feldicsérik, addig a háttérben fúrják egymást vagy irigységből, vagy nem minden alap nélküli kritika okán. Ha a képmutatás az érvényesülés kelléke és a szakmabeliek is csak szűk baráti körben nyilvánítanak véleményt, akkor érdemtelen produkciók kapnak nyilvánosságot, és a pénzzel és jó kapcsolattal rendelkező elhiszi magáról, hogy ő azért fut annyira, mert olyan jó abban, amit csinál. A sok színvonaltalan produkció nyilvánosságra bocsátásának pedig az a következménye, hogy - különösen a fiatalok - elfordulnak a nótától.

A véleménynél természetesen számít, hogy ki mondja. Egy kiváló hivatásos énekes (ha egyáltalán van még ilyen) vagy évtizedek óta pályán lévő muzsikus véleménye szakmai körben nyilván többet nyom a latban, mint azé, aki csak kívülről, műkedvelőként kritizál. A szakma azonban legritkább esetben mond véleményt, mert nemritkán a megélhetése függ a kimondott véleménytől, ugyanakkor "kívülről" ez a veszély nem fenyeget.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Nagy a tévedés kedves József! A kritikát meg KELL ejteni, de oly módon, hogy ne sértsük vérig a másikat. Én egy szóval nem irtam hogy ne legyen kritika, én magam is kaptam és adtam is már, ha szükségesnek éreztem, és azért fogalmaztam meg a csatlakozáshoz azt a kérdést, hogy " meg tudod-e ugy fogalmazni a kritikát, hogy az ne sértse az ember önérzetét", mert akkor a klubban a helyed.
Érdekes módon az általan nagyon kifogásolt / gyatra előadás/ is kapott felmarasztaló kritát, és ebből látszik, hogy nem egyforma füllel és lélekkel hallgatjuk a dalt. Remélem soraimból kiviláglik, hogy szó sincs a kritika kitiltásáról, sőt mint amatőr szerző és énekes kimondottan szükségesnek tartom. További szép perceket kívánok az oldalon Maga

Válasz

Pálfi József üzente 14 éve

Kedves Molnár Magdolna
Azt hiszem eltévesztetted a helyet, ahova ezt kellett volna irni az nem itt van. Egyébként egy kis csökkentéssel de egyetértek a véleményeddel.
Magdamama Önnek pedig minden elismerés, egyetlen dolgot kifogásolok, hogy nem szabad megjeleniteni a kritikát. Személy szerint nem vagyok sem elismert nótaénekes sem eliszmert nótaszerző. Tehát eddig semmit sem tettem ilyentén le az asztalra, de szeretem a Magyar nótát, és érzem is. na meg nem szeretem ha egy műről csak nyálas dicséreteket zengünk. Egyetértek azzal, hogy senkit nam szabad sértegetni, de a kritika kell, merrt csak az hajtja az embert előre.

Tisztelettel
Pálfi József

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Légy egy kis türelemmel, és meg fog itt is jelenni ebben a klubban. Addig halgassad ezt a sok szép többi nótát. Szeretettel üdvözöllek Magda

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 14 éve

Most olvastam az alábbi hozzászólásokat, nem tudom mi váltotta ki a vitát, de nagyon egyértek a klubvezető asszony véleményével.
Mélységesen felháborit amit Jákó Vera müvésznő sértő megjegyzését illeti.
Igen is a maga idejében, sajnos már nagyon régen nincs közöttünk, a legnagyobb énekmüvészek egyike volt és nagyon csinos, dekorativ nő volt.
Nem véletlen, hogy még a mai napig is lehet látni és hallani Őt.

Válasz

török ferencné üzente 14 éve

Rosszul tudtam, most megnéztem, csak 4 db. videó szerepel a profilomon a kedvenceim között, nagyon szeretnem az Elkerültem kisfalumból című nótát ismét besorolni a kedvenceim közé.Bcsáss meg a gyakori zaklatás miatt.Szeretettel.Törökné, Klári

Válasz

török ferencné üzente 14 éve

Nagy örömet szereztél nekem kedves Magda,a Sláger múzeum-ban megtaláltam, rögtön meg is hallgattam ezt a nagyon szép nótát.Bánatom még az. hogy a kedvenceim közé nem tudtam besorolni,pedig előtte közöttük volt.Az általad vezetett klubba tegnap beléptem, valóban a két nótakubot kevertem.5 db videó szerepel a kedvenceim között, emiatt nem sikerül 6.-ként besorolnom az Elkerüültem kisfalumból-t? Ismételten nagyon köszönöm a segítségedet. Nagyon Hálás vagyok Neked. Sajnos a korom miatt nem vagyok gyakorlott számítógép kezelő, de nagyon igyekszem sgítsg nélkül minél többet elsajátítani .Üdvözöllek, szeretettel:Törökné, Klári

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Kedves Török Ferencné! A profilodból látom, hogy a Magyarnóta klub tagja voltál, de szeretettel várunk a Nótakedvelők klubjába, csatlakozz hozzánk. A másik klubról azért tünt el a kért előadó, mert aki feltette, valamilyen oknál fogva elhagyta a közösséget, és az összes általa fltett dolog törlődött. Megkerestem az Urat, és azt mondta, hogy a Slágerkedvelőknél Vörös Pista dalai videógalériűában megtalálod őket. A nevet azért kellett megváltoztani, mert más is bejelentkezett Vörös István névvel. Igéretet kaptam, hogy a Nótakedvelőkbe is felteszi, csak még nincs elég szabadideje. Jelezzél ha tudtam segiteni, szeretettel Magda

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Kedves Pista és Béla! Örülök hogy egybehangzik a nézetetek az enyémmel, és ígérem vigyázni fogok arra, hogy ilyen dolgok többet ne forduljanak elő, és ha mégis, klubvezetői jogommal élve, azonnal eltávolítom az illetőt. Kérlek benneteket, jelezzetek, ha valami olyat tapasztaltok ami nem egyezik a klub elveivel. Előre is köszönöm, Magda

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Kedves Török Ferencné!
Olvasom a problémát, utána fogok nézni, és ha módomban áll, megkeresem azt a videót. Egy kis türelmét kérem, és jelentkezni fogok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Pistikém!
Engem is bosszant az amit írtál, de még jobban ha fotója helyett kutyája, vagy macskája portréját teszi érdemessé, hogy láthassuk. Én magam úgy vagyok vele, hogy nem egy háziállatot, hanem Őt, a bejelölő személyét érdemesítem ismerősként való visszajelölésemmel.
Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Magam részéről teljesen egyetértek a fentiekben megfogalmazottakkal!
Én kifejezetten nem engedném meg belépni az oldalra azokat, aki nem vállalják arcukat!
Többen bejelölik olyanok az embert ismerősnek, akinek nem lehet látni arcukat, mert az adatokból nem biztos hogy megfelelő döntést lehet hozni annak vonatkozásában, hogy elfogadom e ismeretségét (baráti közeledését ) vagy sem!

Válasz

török ferencné üzente 14 éve

A Nótakedvelők Klbjának tagja vagyok, több mint egy hónap óta.Főként amiatt regisztráltam, mert csak itt találtam meg Vörös István nótáiból az Elkerültem kisfalumból c. nagyon szép nótát, s a kedvenceim közé be is sikerült ezt tennem a profilomba, nem tudom mi történt, de egyszerűen eltününt ez a videó felvétel , a kedvenceimből is kikerült, nem tudom megtalálni seholsem, kérem sgítsenek nekem,eddig mindennap meghallgattam,nagyon sajnálom,hogy nem tudom megtalálni sehol sem.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 14 éve

Véleménynyilvánitás, és véleménynyilvánitás között különbség van, és ezt a különbséget szerettem volna olyan irányba eltolni, hogy ne bántsunk senkit meg indokolatlanul.Ne bántsuk különösen a szeretteit, profán hozzászólásokkal, mert itt ez történt. Azért teszek fel belépéskor kérdéseket ezután a csatlakozókhoz, hogy 1. tudatában vannak-e annak hogy ez egy amatőrök részére inditott oldal, 2. meg tudják-e úgy fogalmazni a véleményüket, hogy az senkit ne bántson meg.
Összegezve: nem az építő kritikát szeretnénk elhallgattatni, hanem azoknak az embereknek a szurkapiszkáját, akik nevüket, arcukat, saját műveiket nem vállalva, jópofának tartják más csúfolását.
Rengeteg videót végighallgattam, és állitom, hogy nekünk nem az a feladatunk hogy összehasonlítsuk a nagyokat a legnagyobbakkal, mert van akinek a szőke tetszik, van akinek a barna, de vannak az éneklésnek olyan ismérvei, ami alapján az un. profi videók közül sokat ki lehetne karikírozni. Megjegyzem, nem a régiekre gondolok, hanem a mai, futtatott, az éneklésért fizető "művészekre" gondolok. Véleményemet vállalom, és nem a kritikát szeretném kiiktatni, csak a hangnemet " átszabni".
Bármilyen ehhez hasonló kérdésre privátban is felelek szívesen, minden klubtag rendelkezésére állok.

Válasz

Szegfű Károly üzente 14 éve

Azt hiszem az éremnek is két oldala van még sem dobálózunk vele! A vélemény /attól függ,hogy ki mondja/az sulyos dolog,azért ki kell állni,és válalni kell a következményeket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem értek egyet azzal a véleménnyel, hogy a tetszésnyilvánítás közügy, az ezzel ellentétes vélemény kinyilvánítása pedig magánügy. Ha Pálfi József gondolatmenetét követnénk, akkor ez az oldal unalmassá válna, mert mindenki csak fényezne valakit, hiszen a legrosszabb produkcióhoz, illetve előadóhoz is lehet találni pozitív véleményt alkotó személyt.
A disztingvált, indokló véleményalkotásnak helyet kell adni a fórumban akár pozitív, akár kevésbé az a mondanivaló.

Válasz

Fülöp József üzente 14 éve

Üdvözlom a Klub vezető asszony vélemény nyilvánitását,helyesnek tartom a gondolkozás modját.Az ilyen tagokat kí kel tiltaní a Klub tagságából. Például a Jákó Vera jelemzése ís sértő eggyes tagok részéről,ha vkinek nem tetszik egy előadó, az legyen magán ügy.Véleményem szerint a Klub keretén belül a letöltéseket így ragoznám:jó;jobb;nagyon jó,és kategorián felülí. Üdvözlet és tisztelet minden szorgalmas közremüködőnek, és természetesen Németné Kovács Magda Klubvezetőnőnek,nota énekesnőnek. Aldás legyen a munkájukra!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Magdika! Maximálisan egyetértek a döntéseddel, és támogatlak is benne. Nem tudok más gondolatot hozzáfűzni, mindenben igazad van.
Üdvözlettel:
Béla

Válasz